Voor undefined persoon
Rodekoolsteaks en zoete aardappelwedges met feta
Hoofdgerecht Gemiddeld 55
minuten
Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in wedges. Meng de kruidenpasta met de olijfolie en schep twee derde door de aardappelen. Stap 2 Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven. Schep geregeld om. Stap 3 Snijd ondertussen de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Stap 4 Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van de kruidenolie en verkruimel de feta erover. Stap 5 Rooster in 15 - 20 minuten bij de aardappelen in de oven goudbruin en gaar. Stap 6 Rasp ondertussen de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Stap 7 Snijd de helft van de munt fijn en meng met de komkommer en rodewijnazijn door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Stap 8 Neem de rodekool en zoete aardappelen uit de oven en serveer met de yoghurtsaus. Garneer met de rest van de munt.
Aanvullende benodigdheden - bakplaat- bakpapier- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 535 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 53 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 8 g