DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pittige ananas van de barbecue

Nagerecht Eenvoudig 20 minuten
(4)
Nagerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de ananas met kroon met een groot scherp mes in de lengte doormidden. Snijd de helften in de lengte elk in 4 parten. Stap 2 Snijd de rode peper heel fijn en rasp de gember. Meng in een kommetje de olie met de rode peper en gember. Stap 3 Bestrijk de parten ananas op de snijkanten met het rode pepermengsel. Rooster de ananas op elke snijkant in 3-4 minuten tot er mooi bruine strepen op komen. Stap 4 Draai de stukken ananas zodat de schilkant op de barbecue ligt en strooi wat bruine suiker op de snijkanten. Verwarm de ananasstukken nog 4-6 minuten op de (dichte) barbecue.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 200 kcal
Eiwit 2 g
Koolhydraten 25 g
Vet 10 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden
zomerbbqpittigbarbecueananasreceptenbbqdessert