Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Steek de barbecue aan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en 2 tl zout in een kom en kneed in 3 minuten tot een soepel deeg. Stap 2 Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is of meer yoghurt als het te droog voelt. Stap 3 Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik. Stap 4 Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Stap 5 Snijd de olijven in ringetjes en scheur de ham in reepjes. Stap 6 Rol 5 balletjes met een deegroller uit tot cirkels van 15 cm doorsnede. Bak aan 1 kant 3 minuten op de barbecue. Stap 7 Neem de pizzabodems van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier. Stap 8 Bestrijk met een laagje tomato frito en verdeel er wat mozzarella en basilicum over. Stap 9 Leg de pizza’s met de ongebakken kant terug op de barbecue en gril ze met de deksel erop in 4 minuten goudbruin en gaar. Stap 10 Neem van de barbecue en maak er nog 5 met de rest van het deeg. Laat iedereen zijn eigen pizza verder naar smaak garneren met de paprika, olijven, parmaham en rucola.
Aanvullende benodigdheden - barbecue met deksel- deegroller
Voedingswaarden (per portie)
Energie 390 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 44 g
Vet 13 g
Waarvan verzadigd 6 g