DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Havermout-ontbijtbrokken

Ontbijt Eenvoudig 40 minuten
(0)
Ontbijt Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei los. Hak de hazelnoten grof. Schil de helft van de appels en rasp deze grof boven een kom. Schep de havermout, hazelnoten, cranberry’s en de helft van de blauwe bessen er luchtig door. Roer er vervolgens het ei en de diksap door, het mag een kruimelige, losse massa zijn. Stap 2 Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Doe het mengsel over in het bakblik en strijk de bovenkant glad, maar druk het niet aan. Bak de havermoutkoek in de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig. Stap 3 Laat de koek 5 minuten in de vorm afkoelen. Keer de koek boven een plank en laat verder afkoelen. Breek de koek in grote brokken. Stap 4 Was de resterende appel met schil en snijd in 4 parten, Snijd de klokhuizen weg en snijd de parten in dunne schijfjes. Serveer de havermoutbrokken op borden met schijfjes appel, blauwe bessen en frambozen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - bakblik van 30 x 20 cm- bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 465 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 69 g
Vet 14 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden
ontbijtvers fruitgoede starthavermouteiereneireceptenhavermoutontbijt