DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Gegrilde watermeloen en zalm

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwijder de velletjes van de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten rondom bruin. Stap 2 Neem uit de pan en laat afkoelen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Stap 3 Snijd de ui in halve ringen en schep om met de helft van het citroensap en een snuf zout. Laat marineren tot gebruik. Stap 4 Snijd de meloen in plakken van circa 1 cm en snijd de plakken in punten. Stap 5 Doe de hazelnoten met de knoflook, munt, rasp en de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een pesto. Stap 6 Steek de barbecue aan en gril de plakken watermeloen tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Stap 7 Gril de zalm in circa 8-10 minuten rosé van binnen. Verdeel de plakken meloen en de gemarineerde ui over een platte schaal en leg er de zalm op. Stap 8 Besprenkel met de muntpesto en verkruimel er de feta boven. Lekker met couscous.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - staafmixer met hakmolen- barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 597 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 13 g
Vet 47 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden
receptengegrild fruitmenu