DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Galette met stoofpeertjes

Gebak Gemiddeld 45 minuten
(0)
Gebak Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de stoofpeertjes af en vang het vocht op. Kook 200 ml van het vocht in 10 minuten in tot een siroop. Snijd intussen de stoofpeerpartjes in dunne plakjes. Stap 2 Klop het ei los met de kaneel en meng er de amandelspijs in delen doorheen. Stap 3 Rol het bladerdeeg uit, leg op een bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Druk aan met een vork en prik gaatjes in de het deeg. Stap 4 Verdeel het amandelspijs over de bodem en leg de partjes stoofpeer erop. Bestrijk de peertjes met de siroop en bestrooi met tijm en amandelschaafsel. Stap 5 Bak de galette in het midden van de oven in 20-25 minuten tot de randjes goudbruin zijn.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 319 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 32 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden
recepten