DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Entrecote met rodekoolsalade

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Laat de entrecote een uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Stap 2 Snijd de rode kool in dunne repen. Stap 3 Verhit 2 el olijfolie in een wok en bak de rode kool op hoog vuur in 5 minuten zacht. Voeg in de laatste minuut de steranijs en kaneel toe. Stap 4 Schep uit de pan en laat afkoelen. Stap 5 Hak de peterselie en walnoten grof. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Stap 6 Meng de rest van de olijfolie met de braad-en grillkruiden. Wrijf de entrecotes ermee in. Stap 7 Verhit een grillpan. Gril de entrecotes in 2-3 minuten per kant naar wens rood of rosé. Stap 8 Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en voeg de kruidenboter toe. Laat 5 minuten rusten. Stap 9 Meng de rode kool met de peterselie, rucola, walnoten, sinaasappelsap en rasp tot een kleurrijke salade. Stap 10 Snijd de steaks in dunne reepjes en verdeel ze met de gesmolten kruidenboter over de rodekoolsalade. Breng op smaak met verse peper.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 356 kcal
Eiwit 27 g
Koolhydraten 5 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden
entrecoterecepten