Ga naar de hoofdinhoud

Chocoladefondue met pecanmuffins

8 personen Gemiddeld 50 minuten Nagerecht

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de chocolade fijn, weeg 50 gram af en zet apart. Hak de pecannoten grof. Bereid het muffinbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spatel 2/3 van de pecannoten en de 50 gr melkchocolade door het beslag. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en bestrooi met de resterende pecannoten. Lepel op elke muffin een theelepel ahornsiroop. Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Maak het fruit schoon en snijd in hapklare stukjes. Leg het fruit met de meringuekransjes en muffins op een borrelplank. Schenk de melkchocolade in een hittebestendige kom en zet ertussen.
Aanvullende benodigdheden - muffinvorm met 12 holtes
Voedingswaarden (per portie)
Energie 877 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 77 g
Vet 57 g
Waarvan verzadigd 27 g
Trefwoorden kerstfonduechocoladerecepten