Ga naar de hoofdinhoud

Côte de boeuf met kruidenolie en caponata uit de oven

6 personen Gemiddeld 70 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de côte de boeuf op kamertempratuur komen. Snijd de tomaten in achten. Snijd de aubergines in plakken van 2 cm en snijd deze in kwarten. Snijd de rode uien in partjes en hak 4 tenen knoflook grof. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Verdeel rasp en sap over de groenten. Meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven. Bestrooi de côte de boeuf royaal met peper en zout. Verwarm 3 el olijfolie in een pan en en braad de côte de boeuf in 10 minuten aan beide zijden goudbruin. Pers de rest van de citroen uit en doe met de blaadjes basilicum en peterselie, de resterende knoflookteen, de olijven en de kappertjes in de beker van een staafmixer. Schenk de rest van de olijfolie erbij en maal tot een grove kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper. Neem de bakplaat na 20 minuten uit de oven. Schep de groenten om en leg de gebakken côte de boeuf erop. Besprenkel met de rest van de olie en zout en peper. Rooster nog 25-30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de côte de boeuf. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en lepel de kruidenolie over het vlees en de groenten, bestrooi met de pijnboompitten. Zet op tafel en snijd het vlees in repen van het bot. Laat iedereen zelf opscheppen.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden kerstrecepten