Ga naar de hoofdinhoud

Bavette met pesto en kaaspuree

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Laat de bavette een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met zout en peper. Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken en hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de bavette in zijn geheel in 3-4 minuten per kant rosé. Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en roerbak hierin de bimi en paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur in 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche en Parmezaanse kaas tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bavette in dunne reepjes. Verdeel de puree over 4 borden en leg de groenten erop. Verdeel de reepjes bavette er in een waaier overheen en lepel er de pesto over.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 682 kcal
Eiwit 50 g
Koolhydraten 42 g
Vet 33 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden recepten